We hebben een huis gekocht 🏠🎉

Op donderdag 25 juli krijgen we een bericht van de bank dat het financieringsbewijs rond is. Dat betekend dat je een bewijs hebt van tot welk bedrag je gegarandeerd kan lenen. Dit bewijs blijft een half jaar geldig en is nodig om een huis te kunnen kopen. We zijn op dat moment aan het fietsen, dus meteen terug naar de camper om een bod te doen. Dit gaat allemaal online. De vraagprijs van het huis wat we op het oog hebben is 2.150.000 kr. en ons financieringsbewijs is 1.900.000 kr.

In het begin dat het te koop kwam is er een bod geweest van 1.700.000 kr., dit bod werd niet geaccepteerd. We brengen een bod uit van 1.800.000 kr. met een acceptatietijd van 4 uur, dat betekend dat binnen die 4 uur de eigenaar een antwoord moet geven. En toen begon het lange wachten. Toen de 4 uur verstreken waren hadden we nog steeds niets gehoord…..wat betekend dat?? Geen idee, we hebben nog nooit eerder in Noorwegen een huis gekocht. We besluiten om de makelaar een sms te sturen, hier wordt niet op gereageerd. Dan maar een sms naar zijn collega, ze belt ons meteen op met de vraag of we wel een bevestiging van het bod hebben gehad, dat hebben we. Haar collega is op vakantie en daar zal het wel te maken mee hebben dat we niets horen. Hij belt ons later op om te zeggen dat het bod niet geaccepteerd is. Helaas, het was te proberen. Dan maar opnieuw een bod en tevens ons laatste bod van 1.900.000 kr. Weer horen we niets binnen de tijd……. De volgende dag sturen we de eigenaar van het huis een sms met de vraag of ons bod wel bij hun is aangekomen. Binnen een uur krijgen we bericht terug dat het bod niet geaccepteerd is, ze willen er minimaal 2.000.000 kr voor hebben. Shit dat is boven ons door de bank gegarandeerd bedrag. Wat nu??

Ik stuur Nina, ons contactpersoon van de bank, een email met hoe we ervoor staan. Ze belt meteen en zegt dat we een bod van 2 miljoen kunnen doen. Ze zegt: ik regel het wel. Echt?? Ja, zegt ze, echt. We worden helemaal zenuwachtig en doen meteen nog een bod. Binnen 2 uur horen we dat het bod geaccepteerd is en dat we een huis gekocht hebben. 🎉🎉1 september zal de overdracht zijn.

In Noorwegen regel je dus eerst de financiën en dan doe je een bod. De makelaar krijgt dat bod binnen en belt dan de bank waar jij je financieringsbewijs van hebt. De bank geeft akkoord en zo wordt het bod officieel. Op het moment dat de verkopers het bod accepteren, heb je dan ook een huis gekocht en zit je er aan vast. Geen 3 dagen bedenktijd of onder voorbehoud van….

We gaan meteen aan de slag met lijstjes maken van wat er gedaan moet worden. De huur opzeggen is er 1 van. We komen overeen dat we 12 oktober de sleutel moeten inleveren van ons huurhuis. Ik ben niet bijgelovig of zo maar de datums van overdrachten en aankoop zijn wel speciale dagen.

14 februari (verjaardag van ons mam) krijgen we de sleutel van ons huurhuis.

26 juli (sterfdag van de vader van Bert) kopen we een huis

12 oktober (sterfdag van ons mam) moeten we de sleutel inleveren.

Het huis dat we gekocht hebben is 160 m2 en de kelder is ook nog eens 158 m2, dat is inclusief de garage. De veranda is 36 m2. Dit alles staat op een oppervlakte van 1693 m2, waarvan 800 m2 gras. Nu staat er een robotgrasmaaier die we helaas niet kunnen overnemen. Dus we moeten nog op zoek naar een nieuwe robot, maar dat is een zorg voor volgend jaar voorjaar.

Er zijn 3 slaapkamers, een klein kantoortje wat bij ons opslagruimte zal worden. Er is een badkamer en een aparte wc waar ook de wasmachine/droger en vriezer zal komen te staan. In de kelder zijn verschillende ruimtes. De garage, een werkplaats en nog 3 of 4 ruimtes voor ……?? geen idee.

De zolder is 1 grote ruimte die we niet nodig hebben dus daar zullen we weinig komen. Ik denk dat we ruimte genoeg hebben, een slaapkamer voor mijn pedicuresalon en een gastenkamer. Dus…..heb je zin om te komen dan horen we het wel 😊.

Getagd: / / / /

6 gedachten over “We hebben een huis gekocht 🏠🎉

  1. Wow! Prachtig huis op een fantastisch mooie plek. (Mooie lichtinval)
    Gefeliciteerd met jullie aankoop. Kippenvel toen je alle data noemde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.