Bezoek uit Nederland 👩‍🦰🧑‍🦰

Op donderdag 27 juni zo rond de klok van half 2 komen Stefanie en Sander aan op Gardermoen Luchthaven. Het weerzien is altijd weer even emotioneel maar vooral blije gezichten. We rijden naar huis en doen nog even wat boodschappen voor het eten van die dag.

De volgende dag rijden we naar Hamar, daar heb ik bij de opticien tijd besteld om mijn ogen te laten testen en om een nieuwe bril uit te zoeken, Bert is ook vrij dus we gaan met vieren. De verkoopster is een erg leuk mens en het is een grappige vertoning. Uiteindelijk kiezen we met zijn allen een leuke bril uit die naar me opgestuurd zal worden. We lunchen in Hamar en rijden weer naar huis.

Zaterdag gaan we naar Oslo, we kunnen de auto bij de moeder van Elin parkeren en kunnen zo met de metro naar het centrum. We beginnen met een stadswandeling o.l.v. een gids. Een Poolse man die al jaren in Oslo woont, hij kan het leuk vertellen. We lunchen in de Karl Johansgata, DE straat van Oslo. Daarna gaan we naar het Paradox Museum, een museum met allerlei optische illusies. Erg grappig en leuk. Bekijk zelf de foto’s maar 🤭🤣. Omdat we nog naar het Vigelandpark en de Mathallen willen, gebruiken we de elektrische stepjes die overal in de stad staan. Super makkelijk en je bent in no time ergens. We crossen door het park en scheuren door de stad naar de Mathallen om daar iets te eten. We parkeren de steps bij het metrostation en gaan weer terug naar Hov.

Zondag is een rustdag en ondernemen we niet veel, we gaan alleen eten bij Peppes Pizza in Gjøvik samen met Elin, Terje, Berit (moeder van Elin) en Emil. Stefanie en Sander kunnen het goed vinden met Emil dus het is leuk om te zien hoe Emil opbloeit in hun gezelschap.

Maandag bezoeken we Elin thuis om wafels te eten, dit wordt al bijna een traditie als we visite uit Nederland hebben. Ook rijden we nog even naar het prachtige uitkijkpunt in Odnes.

Dinsdag bezoeken we verschillende kringloopwinkels in Gjøvik en in Raufoss. Stefanie en Sander kopen beide een paar schoenen die er uitzien als nieuw. We rijden nog even langs de huizen die we een maand daarvoor bezichtigd hadden en keren weer huiswaarts.

Woensdag heb ik een rustdag, Bert is werken en Stefanie en Sander gaan op pad met Emil. Eerst gaan ze bowlen en daarna bezoeken ze nog Eiktunet in Gjøvik. Het is een geslaagde dag voor alle drie.

Donderdag moeten we alweer afscheid nemen. Dat is altijd een emotioneel moment, daarom rijd ik ook het liefst alleen zodat ik even wat tijd voor me zelf heb op de terugweg. 😪 Het was een super leuke week waarin we veel gedaan hebben, veel gepraat en gekletst en heerlijk gegeten.

Getagd: / / / / /

2 gedachten over “Bezoek uit Nederland 👩‍🦰🧑‍🦰

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van koekjes.